Utbildning i Dalarna inför försök med åteljakt på björn

DALARNA(JJ). De jägare som tänker delta i försöket med åteljakt på björn måste gå en utbildning för att få göra detta. Jägareförbundet Dalarna anordnar två utbildningstillfällen i länet.

Den 4 juli är det utbildning i Lingheds bystuga och dagen efter anordnas ett utbildningstillfälle i gamla kommunalhuset i Furudal. Tidpunkten är klockan 19.00 båda dagarna.

Försöken med åteljakt på björn kommer att ske i kommunerna Falun, Rättvik och Orsa. Det är länsstyrelsen i Dalarna som planerar och administrerar försöksjakten, detta sker i samverkan med Naturvårdsverket och Jägarförbundet.  

Det är ett ganska omfattande regelverk som kommer att styra försöksjakten. Bland annat får inte åteln placeras närmare någon väg än 200 meter. 

Källa: Jägareförbundet Dalarna

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser