Upptäckte levande gås med pil genom kroppen

En levande kanadagås med en pil rakt igenom kroppen påträffades på söndagen i sjön Alstern nära Karlstad.

Pilen hade bland annat penetrerat båda vingarna och satt fast rakt igenom gåsen. Arkivbild: Gettyimages

Sjön Alstern ligger strax nordost om centrala Karlstad. Nya Wermlandstidningen, NWT, berättar i sin pappersupplaga att Madeleine Djurberg satt ute och drack sitt morgonkaffe när hon såg en flock kanadagäss.

Hon tog fram kikaren och såg att en gås hade en pil genom kroppen.

”Kunde knappt röra sig”

– Gåsen kunde knappt röra sig i vattnet på grund av pilen, att flyga var inte ens möjligt, säger Madeleine Djurberg till NWT.

Kommunjägaren Per Eriksson ringdes ut och tillsammans kunde man avliva fågeln. Enligt Expressen rodde Madeleines familj ut med en båt och lyckades mota gåsen till en strand där Per Eriksson stod.

– Det är så mycket som är illegalt med det som hänt. Först och främst är det olagligt att jaga med pilbåge i Sverige, det är inte lagligt att jaga kanadagäss hur som helst och det är absolut inte lagligt att skjuta ett djur och lämna det på det här sättet, säger Per Eriksson till NWT.

Han beskriver pilen som en nybörjarpil som kan köpas i sportaffärer. Ärendet är polisanmält.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser