Upprörda känslor över vildsvinsjakt

Sörmland(JJ) Vildsvinsjakt utanför Ärla upprör flera boende i området. Orsaken är att en markägare fått tillstånd av polisen att jaga vildsvin nära ett sommarstugeområde.

– Vi har ju åtta barnbarn som brukar vara här och de älskar att gå i skogen. Man vet ju inte när det jagas, säger Lars Isaksson till Sveriges Radio P4 Sörmland.

Vildsvinsjakten bedrivs en bit bakom hans hus. Han menar att vildsvinen ökat i området efter att jägarna börjat utfodra dem och jaga.
Boende i området är upprörda över att både jakten och utfodringen genomförs så nära husen.

Miljökontoret framhåller att det inte finns någon gräns för hur nära bebyggelse som utfodringen får ske. 
Peter Johansson, områdeschef på polisen i Katrineholm, har utfärdat tillståndet till markägaren för att jaga i området.
Han säger till Sveriges Radio P4 Sörmland att de boende kan anmäla om de tycker att jakten stör. 

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser