Uppfinning ska minska viltolyckorna

Kungsbacka (JJ) Sensorer som håller koll på vilt som rör sig i vägkanten ska varna bilister. Den smarta uppfinningen kan bli verklighet längs vägarna framöver.

Det är uppfinnaren Benjamin Eliasson från Stockholm som tagit fram sensorer som uppfattar rörelser och som sedan aktiverar reflexstolparna som börjar blinka för att varna bilister.

Älgskadefondsföreningen har nu belönat uppfinnaren med Guldälgen för idén som delades ut på Trafiksäkerhetskonferensen i Halmstad.

I dagsläget finns lösningen inte uppsatt men tanken är att sensorerna ska placerar ut där viltstaket börjar och slutar och där risken är stor för att vilt dyker upp på vägarna, rapporterar TT.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser