Uppdaterad: Vargattack på campingområde!

Skillingaryd (JJ) En omfattande vargattack inträffade i natt vid Hallforsens campingområde, två mil nordväst om Skillingaryd i Småland. Totalt är 21 får döda, de gick på bete runt en damm med ädelfisk som är ett populärt område för barnfamiljer.

De senaste veckorna har en varg observerats i närheten av Skillingaryd. Länsstyrelsen har betraktat vargen som ofarlig, men ändå uppmanat fårägare att se över sina stängsel.

I natt kom en omfattande vargattack i Hallforsen, cirka 2 mil nordväst om Skillingaryd.

Totalt är 21 får döda av de 25 som gick i hagen, de flesta dog vid vargattacken, men några har avlivats av ägaren och hans medhjälpare.

Just nu är länsstyrelsen på plats och det är ingen tvekan om att det är en vargattack.

Attacken skedde bara cirka 150 meter från bostadshuset vid Hallforsens campinganläggning. Ett populärt område med boende för turister.

Uppdatering: Vargen återvände till hagen natten till måndagen. Vargen upptäcktes av djurägaren och hans medhjälpare när den försökte ta sig in i hagen på nytt.

– Det går inte att ha djur här, markerna kommer att växa igen, säger djurägaren Anders Svensson, till TV4 Jönköping.

Av de 25 fåren överlevde bara fyra attacken. En del får låg i fiskdammen. Foto: Peter Johansson.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser