Uppdaterad: Varg på Hisingen

Torslanda (JJ) Nu på morgonen observerades en varg av flera personer på Hisingen i Göteborg. Vargen fotograferades när den passerade Kongahällavägen.

Vargen upptäcktes först av jägaren Christer Berndtsson som var på väg till dagiset Skogens Gård i Lilleby, för att lämna sin två pojkar vid 08.10-tiden.

Strax innan han kommer fram upptäcker han vargen på vägen framför sig.

– Jag följde efter vargen fram till en vändplats och gick sedan ur bilen för att följa efter vargen på cykelvägen. När det lät som om någon ropade på vargen övervägde jag om det inte var en hund ändå, samt återvände till bilen, berättar Christer.

– När jag strax efter lämnade barnen på dagiset kom en annan förälder och berättade att han just sett vargen på Johan i Böhns väg.

Christer Berndtsson beslutar sig då för att åka en sväng och titta, men vargen fanns då inte kvar på Johan i Böhns väg eller bakom dagiset.

– När jag sedan körde Kongahällavägen mot Björlanda mötte jag vargen igen vid Lillebykiosken där jag tog bilden. Vargen gick sedan över vägen vid övergångsstället och mot Lillebyskolan. Då polisanmälde jag att vargen var i området, samt informerade rektorn på Lillebyskolan, berättar Christer Bendtsson.

Vargen fotograferades just efter den passerat Kongahällavägen i Lilleby, Hisingen. Foto: Christer Berndtsson.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser