Uppdaterad: Tre nya vargar skjutna i Värmland

Karlstad (JJ) Nu på förmiddagen sköts ytterligare två vargar i Värmland. Båda i Gårdsjöreviret. Vid 15-tiden idag fällde man ytterligare en varg i Gårdsjöreviret, dagens tredje och länets åttonde.

I fredags fällde jägarna i Värmland fyra vargar i Gårdsjöreviret och nu på förmiddagen lyckades man fälla ytterligare två.

Uppdaterad: Vid 15-tiden idag fällde man ytterligare en varg i Gårdsjöreviret, dagens tredje.

Jägarna i Värmland har därmed fällt åtta vargar i länet då man i går även sköt en varg i Kläggenreviret.

Hur jakten ska lyckas beror mycket på snön då omfattande spårningsarbeten är grunden till en framgångsrik jakt.

I Örebro län sköts en varg på i går och den hade man ännu vid 13-tiden inte återfunnit. Jakten fortsätter och har du uppgifter eller bilder från vargjakten skicka MMS till Jaktjournalen:

Redaktionen 070-395 00 94.

Se även tidigare rapportering längre ned i nyhetsspalten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser