Uppdaterad: Polisens tekniker undersöker fordon!

De fyra män som sitter häktade i Dalarna misstänkta för grovt jaktbrott har enligt uppgifter haft med sig fryst kött när de greps i närheten av en varglya.

Fyra män är häktade misstänkta för illegal vargjakt. En femte man som färdades på skoter är anhållen och kan också bli häktad. Alla inblandade nekar till brott.

Enligt Dalarnas Tidningar hade männen med sig fryst kött när de greps intill en varglya som ligger i trakten av Ulvsjön i Dalarna. Männens förklaring uppges vara att de förberedde bäverjakt.

Åklagare och polis tror inte på uppgifterna.

Utredningen är nu i ett intensivt skede och för att inte de misstänkta ska försvåra utredningen sitter de häktade.

Bland annat undersöker nu polisens tekniker en av de misstänktas bil i jakt på bevis.

Miljöåklagare Åse Schoultz har nu två veckor på sig att leda utredningen och sedan väcka åtal mot männen. Under tiden kommer männen att sitta häktade utan att få möjlighet att kontakta omvärlden.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser