Uppdaterad: Polisens tekniker undersöker fordon!

De fyra män som sitter häktade i Dalarna misstänkta för grovt jaktbrott har enligt uppgifter haft med sig fryst kött när de greps i närheten av en varglya.

Fyra män är häktade misstänkta för illegal vargjakt. En femte man som färdades på skoter är anhållen och kan också bli häktad. Alla inblandade nekar till brott.

Enligt Dalarnas Tidningar hade männen med sig fryst kött när de greps intill en varglya som ligger i trakten av Ulvsjön i Dalarna. Männens förklaring uppges vara att de förberedde bäverjakt.

Åklagare och polis tror inte på uppgifterna.

Utredningen är nu i ett intensivt skede och för att inte de misstänkta ska försvåra utredningen sitter de häktade.

Bland annat undersöker nu polisens tekniker en av de misstänktas bil i jakt på bevis.

Miljöåklagare Åse Schoultz har nu två veckor på sig att leda utredningen och sedan väcka åtal mot männen. Under tiden kommer männen att sitta häktade utan att få möjlighet att kontakta omvärlden.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser