Uppdaterad: Polisens tekniker undersöker fordon!

De fyra män som sitter häktade i Dalarna misstänkta för grovt jaktbrott har enligt uppgifter haft med sig fryst kött när de greps i närheten av en varglya.

Fyra män är häktade misstänkta för illegal vargjakt. En femte man som färdades på skoter är anhållen och kan också bli häktad. Alla inblandade nekar till brott.

Enligt Dalarnas Tidningar hade männen med sig fryst kött när de greps intill en varglya som ligger i trakten av Ulvsjön i Dalarna. Männens förklaring uppges vara att de förberedde bäverjakt.

Åklagare och polis tror inte på uppgifterna.

Utredningen är nu i ett intensivt skede och för att inte de misstänkta ska försvåra utredningen sitter de häktade.

Bland annat undersöker nu polisens tekniker en av de misstänktas bil i jakt på bevis.

Miljöåklagare Åse Schoultz har nu två veckor på sig att leda utredningen och sedan väcka åtal mot männen. Under tiden kommer männen att sitta häktade utan att få möjlighet att kontakta omvärlden.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser