Uppdaterad: Nathalie sköt två lodjur

Åsele (JJ) En minst sagt lyckad jakthelg har Nathalie Jonsson haft i skogarna utanför Åsele. Tillsammans med pojkvännen Robert Salomonsson har hon fällt två lodjur och en räv.
I fredags sköt Nathalie sitt första lodjur, en hane på 10 kg. Äkta jaktglädje, Nathalie höjer lodjuret mot himlen och Frisko och Pelton undrar vad som pågår. Foto: Tomas Nybrand.

Robert Salomonsson, Vilhelmina, har haft en fantastisk lojakt med sina hundar under årets jakt. Bland annat har han skjutit ett jättelo på hela 34 kg. Mer om den jakten kan du läsa om i Jaktjournalen.

I helgen var hans flickvän, Nathalie Jonsson, Burträsk, med på jakten och i fredags fick hon skjuta sitt första lodjur.

– Jag hade släppt både Frisko och Pelton på ett lospår och efter ett tag var det Frisko som tog upp och det gick undan i cirka 3 kilometer. Då träade lon i en tall, och Nathalie smög fram och kunde skjuta katten, berättar Robert, som just nu är på väg på ny lojakt.

I söndags morse när paret vaknade i Roberts hus utanför Vilhelmina såg han en räv på åteln, som han sköt. Nathalie stod i duschen och lite senare dök ännu en räv upp på åteln.

– Jag ropade på Nathalie att hon skulle komma och skjuta en räv. Vilket hon också gjorde innan vi åkte till Åsele för fortsatt lojakt, berättar Robert.

I skogarna utanför Åsele släppte Robert Frisko i ett lospår och efter en stund gick lodjuret upp i ett träd.

– När jag och Nathalie bara var ett 60-tal meter ifrån hoppade plötsligt lodjuret ned och sprang efter en klippkant. Plötsligt hör vi hur lodjuret vänder och kommer rakt emot oss. Men cirka 80 meter bort, utan att vi ser det, hör vi hur lodjuret klättrar upp i en ny tall.

– Det var otroligt mäktigt att höra hur klorna klöste i barken och det gick på bara någon sekund så var lokatten uppe i toppen på den 15 meter höga tallen, berättar Robert, och en stund senare hade Nathalie skjutit sitt andra lodjur.

En hona på 18 kg.

Nathalie med sitt andra lodjur tillsammans med Frisko och Pelton.

Har du också bilder från årets lodjursjakt, skicka MMS till Jaktjournalen, tel 073-820 33 15, 070-395 00 94, så ringer vi upp.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser