Uppdaterad: Kvinna attackerad av björn

Västerbotten (JJ) En kvinna som var ute för att inventera träd har idag blivit attackerad av björn utanför Bjurholm. Hon vårdas på sjukhus för sina skador.

Attacken inträffade i ett område kring Bjurholm. Kvinnan var enligt Västerbottenkuriren ute jobb, och hade uppdrag att räkna träd i området.

Olyckliga omständigheter ligger sannolikt bakom attacken. Enligt länsstyrelsens rovdjurshandläggare har en björnhona med fyra ungar bevakat en slaktplats från älgjakt och därför angripit kvinnan när hon kommit för nära.

Kvinnan som attackerats ska själv ha ringt SOS alarm och har transporterats till Norrlands Universitetssjukhus. Hon uppges ha skador i ansiktet och på överkroppen.

Bjurholm ligger i det delområde i Västerbotten där björnjakten är avlyst. Något beslut om avlivning av björnen är inte fattat i nuläget.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser