Uppdaterad: Kroppefjällsvarg skjuten

Dalsland (JJ) Nu på eftermiddagen sköts en varg under skyddsjakten på Kroppefjäll i Dalsland.

Foto: Privat.
I dag sköts en varg i Källsviken under den skyddsjakt som pågått de senaste dagarna i Dalsland. Enligt uppgift till Jaktjournalen rör det sig om en vargtik.

Skyddsjägarna har jagat i tre dagar. Första dagen hade de spår efter en varg som tidigt gick ur marken. Därefter såg de inte till några vargspår förrän i dag.

– Vi har haft en stor tur. I går sågs spår efter en varg på Kroppefjäll och i morse hittade vi dem igen. Det har varit bitvis mycket svårt att spåra efter vägarna, säger Göte Johansson, besiktningsman på Länsstyrelsen och jaktledare, som vill ge en eloge till de som deltagit på skyddsjakten.

– Utan deras enorma insats hade vi aldrig lyckats, säger han.

Enligt Göte Johansson, som ännu inte vägt in kroppen, fick han intryck av att det rör sig om en vuxen tik.

– Jag tyckte hon såg lite för stor ut för att vara en valp, men vi får se när hon vägs in, säger han.

Det var den 19 december som Länsstyrelsen i Västra Götalands län gjorde en kovändning och beslutade om skyddsjakt på varg i Kroppefjäll trots att de tidigare under hösten inte beviljat de skyddsjaktsansökningar som kommit in.

Tamboskap och jakthundar har under hösten angripits i området. På Kroppefjäll återfinns ett vargpar som i våras fick valpar.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser