Uppdaterad: Insamling betalade böter för åtelkamera

Vänersborg (JJ) När markägaren dömdes att betala 10 000 kronor i böter för en åtelkamera vid en rävåtel väckte domen missnöje i bygden. Privatpersoner och jaktlag i Bohuslän och Dalsland, samlade ihop bötessumman och lämnade över till mannen.

Bötesbeloppet dömdes ut av Vänersborgs tingsrätt för en kamera som markägaren monterat vid en rävåtel i skogen på Kynnefjäll. Kameran var ansluten till en rörelsedetektor och tog en bild så fort denna aktiverades, skriver ATL.

Åtelkameran upptäcktes av en vargvärnare som bedriver vargspårning och vildmarksupplevelser på privatägda marker. Åtelkameran var placerad vid en rävåtel 1,5 km in på en skogsbilväg som var avstängd med en vägbom. Mannen tog med kameran hem och gjorde en polisanmälan.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼