Uppdaterad: Gert sköt björn i Fågelsjö

Sveg (JJ) Nu tidigt på morgonen den tredje björnjaktsdagen fällde Gert Eliasson, Sveg en björn i Fågelsjö, på Hälsingesidan, söder om Sveg.

Jägarna i Fågelsjö har haft björnkänningar i början av jakten. I morse åkte Henrik och Jonathan Lindqvist, från Södra Björnhundspoolen till området för att hjälpa till.

Bland annat hade de en björnobs i ett område tidigare och där släppte bröderna Lindqvist plotthunden Rex och smålandsstövaren Chip. Efter lite spårning blev det till slut upptag som övergick till drev och gångstånd.

När björnen sedan skulle ta sig över en å stod Gert Eliasson rätt placerad och gjorde inget misstag.

JJ kommer att uppdatera mera från jakten då uppgifterna än så länge är knapphändiga.

Men klart är att björnen fälldes på Hälsingesidan.

Uppdaterad: Björnen var en hane på 104 kg.

Jaktlaget i Fågelsjö fällde nu på morgonen en björn, lycklig skytt är Gert Eliasson.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser