Uppdaterad: Erik sköt en till björn innan lunch

Erik Söderlund, plottiken Bonnie och gårdagens björnhanne på 107 kilo. Hedsta (JJ) Erik Söderlund har turen med sig den här björnjaktspremiären. Innan lunch i dag har hunnit med två börjar i Gävleborgs län. Totalt tre björnar sedan jakten började igår. Eriks egna hundar har gjort bra insatser

Erik Söderlund jagar med sina två kamrater Pontus Klar och Magnus Walter. Tillsammans disponerar de över två plotthundar och två gråhundar. Erik själv satsar hårt på rovdjursjakten och har startat en egen kennel, rovjägarens kennel.

I går fick hundarna tag på en björn i Hjärtvallen, Ramsjö inte långt i från Ljusdal. Björnen buktade uppe i berg och Erik kunde till slut genskjuta drevet. Björnen gick dock undan så erik släppte på sina gråhundar och det blev det stopp. Gårdagens björn var en hanne på 107 kilo.

I morse släppte grabbarna på ett färskt spår intill rykande varm björnskit hemma i byn Hedsta. Jakten blev inte så lång. Efter två timmar kunde Erik komma in på ståndskallet och avsluta.

– Hundarna stod med björnen ute i högt gräs, men jag visste att de står nära och lokaliserade björnen till slut.

Björnen en hanne på uppskattningsvis 120 kilo har ännu inte vägts och besiktats.

Erik med dagens björn, en hanne på cirka 120 kilo.

Bara ett par timmar ringdes Erik in av ett jaktlag i Ackenvallen strax norr om Bäckan. De hade haft kontakt med björn men inte fått till någon bra jakt. Erik stack dit med Magnus och de två gråhundarna Passat Cassa och Dalkölens Birk. Hundarna släpptes på spåret och snart var jakten i fullgång.

– det blev ståndskall rätt snart men björnen stod i oerhört tätt skogsområde så vi stötte björnen för att hundarna skulle kunna ställa om där det var enklare att avsluta. Efter en stund blev det stopp på nytt och jag kunde skjuta björnen, en liten hanne, säger Erik.

Erik med björnen och sina två gråhundar Passat Cassa och Dalkölens Birk.
AKTUELLT

Annonser