Uppdaterad: Cathrin förföljdes av oskygg varg

Örebro(JJ) Catrhin Lindkvist fick vara med om en obehaglig upplevelse under fredag kväll - hon förföljdes av en varg. Den oskygga vargen förföljde henne ända till grinden vid hennes hus i Eker, nordväst om Örebro. Vargen stod sedan kvar bara några meter från henne.

Hon hade varit in i stallet med hästarna och sedan såg hon vargen utanför.

– Jag såg ett stort djur som såg ut som en varg – ytterligare två par ögon lyste bakom den. Första tanken var att det är nog grannens hund, en siberian husky. Men plötsligt började djuret gå mot mig och jag såg tydligare att det verkligen var en varg. Jag tänkte, det kan inte vara mot mig den går, berättar Cathrin Lindkvist för Nerikes Allehanda/na.se.

När hon gick mot huset såg hon att vargen förföljde henne. Då blev hon livrädd och sprang mot huset. Hon och hennes man tog flera bilder innan den gick iväg.

En granne försökte skrämma iväg vargen utan resultat. Men till slut gav den sig ändå iväg.
En besiktningsman från länsstyrelsen har konstaterat att det var en varg.

Inger Holst, enhetschef på länsstyrelsen, säger till Nerikes Allehanda/na.se att det troligen var en fjolårsunge. Vidare menar hon att det är väldigt liten risk för att en sådan här varg ska gå till attack mot en människa.

Vargen följde efter Cathrin ända fram till hennes hus.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser