Uppdaterad: Adam Jansson fällde björn i Öjung

Färila (JJ) Årets björnjakt har rivstartat. Första rapporten om fälld björn kom in till JJ redan före klockan sex i morse. Adam Jansson, Offerdal, fällde då en björnhona som passkytt.

Adam och några kompisar jagar björn i Öjung, mellan Edsbyn och Färila i Gävleborgs län. En färsk björnskit på en skogsbilväg avslöjade att björn varit på vägen under natten.

Man släppte på schillerstövaren King, som ägs av Klas Adolfsson, Edsbyn och den unge gråhunden Roy, som ägs av Johan Wennberg. Roy har tidigare bara skällt fyra gånger på vilt och nu var han med på sin första björn.

– Min uppgift var att passa av en vägsträcka och nästan på en gång fick hundarna tag på björnen. Och efter cirka 45 minuters hundarbete kunde jag skjuta björnen på vägen, en hona på uppskattningsvis 120 kg, berättar Adam Jansson.

Samme Adam har nu som passkytt skjutit björn tre år i följd.

– Det roliga är att jag även ifjol sköt en björn här i Öjung på nästan samma plats och tid, berättar Adam som nu fortsätter att jaga.

Fotnot: Björnen är nu väg – 139 kg.

Adam Jansson var först att rapportera vid årets björnpremiär.
AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser