Unik länsstyrelse i Dalarna

Dalarna(JJ) Det är bara länsstyrelsen i Dalarna som polisanmäler de händelser där varg skjutits, med stöd av paragraf 28, och där man misstänker att det inte gått lagligt till.

– Jag tycker det är märkligt att bara vi överlämnar misstänkta ärenden till polisen. Även i andra län borde det ibland finnas oklarheter i samband med paragraf 28-skjutningar, säger Stig-Åke Svensson,
enhetschef  för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen Dalarna, till Sveriges Radio P4 Dalarna. 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser