Unghund glänste vid lo-jakt!

Hudiksvall (JJ) Endast 10 månader gamla finnstövaren Lynx var med och drev fram en lodjurshona i pass mellan Hudiksvall och Delsbo.
Det blev en kanonstart på karriären för finnstövaren Lynx, 10 månader, här med läromästaren Klubbokvarns Bull, husse Stefan Lindström och skytten Markus Forsberg.

Lodjursjakten har gått som på räls för Stefan Lindström och hans finnstövare. Mest imponerande är det att hans 10 månaders unga hane Lynx i går drev lodjur i fem timmar.

– Vi hittade spår på Stefans hemmamarker i Norrbo och vi släppte båda hundarna som tog upp lodjuret i ett berg. Sedan buktade det runt länge, men det blev inte riktigt något tryck i drevet då lodjuret hela tiden hoppade mellan klipphyllor, berättar Markus Forsberg.

Till slut lyckades hundarna komma lodjuret närmare och drevet övergick till gångstånd.

– Stefan ringde och tyckte att jag skulle ta mig in på gångståndet då han själv var långt bort. Jag tog på mig snöskorna och när jag var cirka 50 meter ifrån buktområdet som var 50×50 meter stannade jag i en lucka. Efter ytterligare fem minuter kom lokatten på 10 meter och jag kunde ge den en hagelsmäll, berättar Markus som därmed fick skjuta sitt första lodjur, en hona på 16 kg.

För Stefan Lindström och hans hundar blev det tredje lodjuret på två dagar. Markus lodjur blev det sista som sköts på årets tilldelning i Gävleborgs län.

Har du också bilder från årets lojakt? MMS:a till Jaktjournalen, tel 070-395 00 94, så ringer vi upp!

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser