Ungdomsmästerskap för stövarjägare

Kungsbacka (JJ) Den sjunde december anordnar Svenska Stövarklubben ett landsomfattande ungdomsmästerskap. Tävlingen genomförs för unga intresserade stövarjägare över hela landet samma dag.

Passa på att starta din stövare på jaktprov om du är under 25 år. Foto: Per Jonson
Provet är ett traditionellt öppen klass prov och alla stövarjägare upp till 25 år är välkomna att anmäla sig. Anmälan görs senast den sjätte december, alltså dagen innan provstart.

Det kommer finnas priser till de tre startande som placerar sig bäst på provet. Dessutom finns ytterligare priser som lottas ut bland de startande i mästerskapet.

För anmälning till tävlingen samt mer info kontakta gunnar.petersson@stovare.se

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser