Unga tjejer jagades av björn utanför Luleå

LULEÅ(JJ). Två unga tjejer blev jagade av en ilsken björnhona utanför Luleå under måndagskvällen. De lyckades till slut ta sig bort från björnfamiljen och sätta sig i säkerhet.

Emmelie från Skåne är på besök i Luleå och hon var ute och red med kompisen Cina. På kvällen hörde de underliga ljud och märkte också på hästarna att någonting var fel. Sedan såg de två björnungar framme på vägen.

Emmelie red fram mot björnungarna för att titta. Då ser kompisen björnhonan inne i skogen och skriker åt Emmelie att de måste ta sig därifrån. De rider tillbaka flera hundra meter mot det håll de kom ifrån.
– Vi ringde efter en av Cinas kompisar för att få hjälp med att skrämma iväg björnarna. När jag tittar till vänster, ungefär fyra meter bort, så står björnhonan där. Den hade jagat oss hela vägen, säger Emmelie till Norrbottens-Kuriren.

Till slut mötte de Cinas kompis som kom med bil och hon körde med bilen bakom tjejerna för att hålla borta björnfamiljen. De unga tjejerna var skärrade en bra stund efter det dramatiska björnmötet.
Det här rapporterar Norrbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser