Unga tjejer jagades av björn utanför Luleå

LULEÅ(JJ). Två unga tjejer blev jagade av en ilsken björnhona utanför Luleå under måndagskvällen. De lyckades till slut ta sig bort från björnfamiljen och sätta sig i säkerhet.

Emmelie från Skåne är på besök i Luleå och hon var ute och red med kompisen Cina. På kvällen hörde de underliga ljud och märkte också på hästarna att någonting var fel. Sedan såg de två björnungar framme på vägen.

Emmelie red fram mot björnungarna för att titta. Då ser kompisen björnhonan inne i skogen och skriker åt Emmelie att de måste ta sig därifrån. De rider tillbaka flera hundra meter mot det håll de kom ifrån.
– Vi ringde efter en av Cinas kompisar för att få hjälp med att skrämma iväg björnarna. När jag tittar till vänster, ungefär fyra meter bort, så står björnhonan där. Den hade jagat oss hela vägen, säger Emmelie till Norrbottens-Kuriren.

Till slut mötte de Cinas kompis som kom med bil och hon körde med bilen bakom tjejerna för att hålla borta björnfamiljen. De unga tjejerna var skärrade en bra stund efter det dramatiska björnmötet.
Det här rapporterar Norrbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Sverige har 2 900 björnar

Stockholm (JJ) Den svenska björnstammen växer. Av 2017 års populationsberäkning dras slutsatsen att det i dag finns cirka 2 900 björnar i landet.

Annonser