Unga tjejer jagades av björn utanför Luleå

LULEÅ(JJ). Två unga tjejer blev jagade av en ilsken björnhona utanför Luleå under måndagskvällen. De lyckades till slut ta sig bort från björnfamiljen och sätta sig i säkerhet.

Emmelie från Skåne är på besök i Luleå och hon var ute och red med kompisen Cina. På kvällen hörde de underliga ljud och märkte också på hästarna att någonting var fel. Sedan såg de två björnungar framme på vägen.

Emmelie red fram mot björnungarna för att titta. Då ser kompisen björnhonan inne i skogen och skriker åt Emmelie att de måste ta sig därifrån. De rider tillbaka flera hundra meter mot det håll de kom ifrån.
– Vi ringde efter en av Cinas kompisar för att få hjälp med att skrämma iväg björnarna. När jag tittar till vänster, ungefär fyra meter bort, så står björnhonan där. Den hade jagat oss hela vägen, säger Emmelie till Norrbottens-Kuriren.

Till slut mötte de Cinas kompis som kom med bil och hon körde med bilen bakom tjejerna för att hålla borta björnfamiljen. De unga tjejerna var skärrade en bra stund efter det dramatiska björnmötet.
Det här rapporterar Norrbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser