Ung hanvarg på vinterbetesmark

Jämtland(JJ) Den senaste månaden har en ung hanvarg varit i området som är vinterbetesmark för Tåssåsens sameby.

Den sändarförsedda vargen har rört sig kring sjön Håckren. Vargspillning ska nu analyseras.
– Vi vill se om det är en eller flera vargar som är i området, säger Mikael Wallén, vid länsstyrelsen, till Länstidningen Östersund/ltz.se.

Den aktuella vargen har kommit in i landet från Norge under sommaren. Förhoppningen är nu att vargen rör sig bort från området.Länsstyrelsen har en kontakt med samebyn för att diskutera hur problemet ska hanteras.

Först på senhösten kommer renar till området.
Det här rapporterar Länstidningen Östersund/ltz.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser