Ullared laddar för ny jaktmässa

Ullared (JJ) Strövar du hellre i skog och mark än i ett fullsatt varuhuset? Då kan du med fördel boka in Ullaredstripen till 5-6 juni då den årliga jakt- och friluftsmässan går av stapeln.

Ullared Game Fair 2015 väntas locka upp emot 10 000 besökare.

Det blir fjärde sommaren i rad som jakt- och friluftsentusiasterna Peder Andersson och Janne Möller arrangerar mässa i byn. Ullared Game Fair har ett stabilt koncept som lockar en ny kundgrupp till shoppingmetropolen.

– I år räknar vi med mellan 8 000 och 10 000 besökare på mässan under fredagen och lördagen. Som vanligt handlar det om jakt, fiske, skog, hund och outdoor. Vi tar inget inträde så det är enkelt för alla att titta förbi, berättar Peder Andersson.

Något för alla
Ullared Game Fair har ett brett utbud av utställare och aktiviteter så de flesta med friluftsintresse kan hitta något som faller dem i smaken, oavsett ålder. Utställarna visar terrängfordon och den senaste utrustningen. Olika hundklubbar har uppvisningar på plats och det finns möjlighet att testa både skjutvapen och pilbåge.

– Vi kommer ha en stor avdelning som visar det senaste inom utrustning när det gäller jakt. Och det är många bra erbjudanden som bara gäller på mässdagarna, säger Peder.

Man kan även gå på föreläsningar, köpa mat gjord på viltkött och besöka montrar från olika viltgymnasium. Och självklart har mässarrangören Wildmark i Ullared öppet sin populära jaktbutik i Handelshuset.

Stanna lite längre
På kvällen bjuder Ullared Game Fair på underhållning och är du sugen på att stanna över natten är det läge att boka boende i Gekåsbyn så snart som möjligt. Sommaren innebär högsäsong i varuhuset även om början av juni är betydligt lugnare än de klassiska semesterveckorna.

 

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser