Udda 22-taggare sköts på Öland

Öland (JJ) Det senaste decenniet har Öland främst varit förknippad med älgdöd och forskning på öns älgstam, men det finns också ljusglimtar. Nyligen fälldes en riktig stortjur på Alvaret.

Det är tidningen Ölandsbladet som rapporterar. Älgjakten ägde rum i Mörbylånga älgskötselområde på gränsen till Alvaret på södra Öland.

Jaktlaget i Torp/Skarpa Alby har inte fällt några älgar på länge.

– Det är nog 15 år sedan sist. Först höll vi uppe i fem år, sedan har de forskat, säger jaktledaren Per-Ola Nilsson till Ölandsbladet.

Men i lördags blev det ändring på detta. En älg hade skymtas inne i snåren och Per-Ola Nilsson gick därför och handdrev. Älgen kom efter en stund fram till en passkytt som kunde fälla den.

Älgen visade sig var en riktigt fin älgtjur.

– Egentligen var det alltså 19 riktiga taggar, men man räknar så att man dubblar det antalet taggar som är flest. Så därför blir den en 22-taggare, säger Per-Ola Nilsson, till Ölandsbladet.

Med en älgtjur fälld avslutade jaktlaget sin älgjakt. Totalt har Mörbylånga älgskötselområde haft en en tilldelning på fyra älgtjurar, två kor och tre kalvar skjutas i hela området.

Se bild av älgen här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser