Tyska björnen avlivad

Tyskland (JJ) Den björn som rymt från en djurpark i norra Italien och sedan terroriserat bybor i Österrike och Tyskland har skjutits.

Lokala jägare, veterinärer och finska björnjaktsexperter med fem karelska björnhundar har jagat björnen en längre tid utan att lyckas.
Målsättningen var att skjuta björnen med en bedvningspil och sedan transportera honom till ett naturskyddsområde. Efter ett tips från allmänheten kom man björnen på spåren, men planerna misslyckades och man tvingades skjuta ett dödligt skott.
Björnens uppdykande i Tyskland var en stor sensation, det var 170 år sedan det sist fanns en björn i landet.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser