Tyr SM-vinnare 2010

Årets SM-vinnare, Tyr, ägare Henrik Hallgren, EkshäradGideå (JJ)Bergslagens hund,Tyr, ägare Henrik Hallgren Ekshärad, segrade i årets SM för älghundar med ett förstapris på suveräna 94 poäng.

Årets SM arrangerades av Västernorrlands Älghundklubb i samarbete med Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen på marker kring Gideå norr om Örnsköldsvik.
Tyr segrade med 94 poäng, före Jämtland/Härjedalens hund, Pondus, ägare Magnus Persson, Stugun. Pondus tog ett förstapris på 90 poäng. På tredje plats med ett förstapris och 73,5  poäng slutade Atle, ägare Michael Johansson, Vindeln.
Läs allt om Älghund-SM i decembernumret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser