Tyck till om rovdjuren!

Sundsvall (JJ) landshövdingen i Västernorrland, Gerhard Larsson, anser att det finns plats för både lo och vargföryngringar i länet. Larsson uppmanar länets innevånare att skriva till länsstyrelsen och tycka till om rovdjuren och rovdjursförvaltningen.

Enligt länsstyrelsens förvaltningsplaner finns det utrymme för 110-120 lodjur och vargföryngringar. Senare i år ska även förvaltningsplaner för björn, järv och kungsörn presenteras.
Först ska förslagen om varg och lodjur ut på remiss, samtidigt som länets innevånare får en chans att tycka till.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser