Två vargar skjutna i Västerbotten

Umeå (JJ) Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. Vargen som siktats i Granö sköts under annandagen. En annan varg sköts i Burträsk.

Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. (Foto: iStock)

Efter snön som kom under julafton fick länsstyrelsen bättre förutsättningar att spåra vargen i Åmsele och kunde under gårdagen lokalisera och skjuta den.

– Annandag startade vi jakten igen och jägarna kunde lokalisera vargen och skjuta den. Vi tror att det är samma varg som har setts i det området. Det är en skandinavisk varg, säger Björn Jonsson, enhetschef på länsstyrelsen i Västerbotten.

I dag har länsstyrelsen även tagit beslut om en annan skyddsjakt på en varg i Malå. Vargen har enligt länsstyrelsens observationer setts mellan Bygdsiljum och Burträsk och man kunde under förmiddagen skjuta även den vargen.

– Den syntes under juldagen och jägarna kunde skjuta den för någon timme sedan. Även den är en skandinavisk hane, berättar Björn Jonsson.

Vargarna som synts i Nordmaling har länsstyrelsen än så länge inga spår efter, rapporterar SVT Nyheter.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser