Två vargar skjutna i helgen

Jämtland (JJ) I helgen fälldes de två vargar i Jämtland som Länsstyrelsen tidigare beslutat om skyddsjakt på.

Det är Tåssåsens och Handölsdalens samebyar som ansökt om skyddsjakten. Länsstyrelsen beviljade ansökan den första september. I lördags kunde de båda vargarna avlivas.

I beslutet om skyddsjakt står det att jakthundar fick lov att användas och detta har också uppmärksammats i en tidigare artikel.

Jaktjournalen har därför sökt Ruona Burman på länsstyrelsen i Jämtlands län för en kommentar om hur skyddsjakten gick till, men inte lyckats nå henne.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼