Två vargar skjutna

Karlstad (JJ) En varg som dödat flera får och sedan gått till attack mot fårägaren sköts Norr om Torsby i Värmland.

Fårägaren upptäckte vargen i hagen när den dödat två får. Ägaren försökte skrämma bort vargen, men var då ytterst nära att bli biten av vargen som gick till attack. Mannen ringde till polisen och kallade på hjälp från grannar. Under tiden dödade vargen ytterligare tre får. En skytt tillkallades som sköt vargen när det inte visade någon rädsla för folk utan fortsatte att attackera fårägaren. Den skjutna vargen var en tik. Polisen misstänker inget brott, men händelsen ska granskas av åklagare.

Varg nummer två
Ytterligare en varg sköts i Norra Värmland i Hagfors kommun. En jägare sköt vargen när den kom i slagsmål med en hund.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser