Två vargar rör sig i Skåne

Skåne (JJ) En av länsstyrelsens inventeringskameror fångade en varg på bild vid Killeberg på förmiddagen torsdagen den 3 november. Bara några timmar senare samma dag uppmärksammades och fotograferades en varg av flera privatpersoner i närheten av Näsum, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Bilden togs i Killebergstrakten. Tiden visar att bilden togs 3 november, kl 9.44 av Länsstyrelsens fasta viltkameror. Kort efteråt gjordes observationer av en varg i Näsum, mer än fem mil därifrån. Foto: Länsstyrelsen Skåne

– Avståndet mellan observationerna är mer än fem mil, så det är ingen tvekan om att det rör sig om två olika individer. Det här bekräftar vad vi tidigare har noterat. Vargen som under den senaste tiden observerats i gränstrakterna mot Blekinge har rört sig öppet under dagtid, ett helt annat beteende än den skygga varg som kallas Snapphanen, säger Nils Carlsson, viltvårdshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

– Vargen vid Killeberg skulle mycket väl kunna vara Snapphanen som under flera år har dykt upp i denna trakt, medan vargen i Näsum är en ny individ. Värt att notera är att ingen av vargarna gjort sig känd för att orsaka skada på tamboskap, säger Nils Carlsson.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser