Två vargar döda i utplanteringsprojekt

USA (JJ) Två av fyra vargar som myndigheterna försökt plantera ut på amerikanska ön Isle Royale har dött.

Två vargar har dött i utplanteringen på Isle Royale. Bild: Google maps och Gettyimages

Michigan News rapporterar att en vargtik dog efter att hon sövts på fastlandet och hölls fången för transport.

Enligt tidningen ändrade personalen då på sövningsdoserna.

Men efter det har ytterligare en varg dött. Han hade släppts på Isle Royale när pejlhalsbandet började sända signaler som visade att han uppehöll sig på ett begränsat område.

Varghanen påträffades död och ännu är dödsorsaken inte fastställd.

Inavel

De amerikanska myndigheterna har beslutat att återskapa en vargstam på ön Isle Royale i sjön Lake Superior i norra USA.

Ön är mindre än Öland men har haft mellan 20 och 30 vargar. Inavel slog ut stammen och endast två individer fanns kvar när myndigheterna startade utplantering.

Den officiella historien är att de första vargarna tog sig ut till ön på isen på 1940-talet. Forskarna har följt dem intensivt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser