Två vargar återstår i Örebro län

Örebro (JJ) I dag har ytterligare en varg skjutits i Örebro län och nu återstår bara två vargar på tilldelningen i länet.

Tio av tolv vargar har fällts i Örebro län under den knappt en vecka långa tid licensjakten har pågått. I dag fälldes den tionde vargen, i trakterna kring Nora.

Under licensjakten har tidigare en riktigt stor varghanne fällts i länet. Enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) vägde hannen 53 kilo. Det är bara ett kilo mindre än den tyngsta vargen SVA tagit emot.

Enligt Ingvar Hellquist, Ordförande för Svenska Jägareförbundet i Örebro län har jägare och jaktledare redan varit i kontakt med länsstyrelsen och inblandade parter förbereder sig nu på vad som kan ske om tilldelningen fylls i länet och det finns vargar kvar i de två aktuella reviren.

– Det är nog viktigt att spåra av områdena ordentligt när tilldelningen är fylld så vi säkert kan se att det finns fler vargar i områdena. Sedan är det ju inte säkert att det blir jakt ändå. Men jag tror en hemställan om jakt är betydelsefull så att länsstyrelsen får motivera sitt beslut oavsett vilket det blir, säger Ingvar Hellquist.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser