Två stora björnhannar skjutna i Orsa

Orsa (JJ) Nu på morgonen sköts två stora björnhannar norr om Orsa. Även den här gången är Niklas Friberg och hans hundar i högsta grad inblandade.
Lyckad björnjakt i Orsa nu på morgonen med två stora hannar. Skyttarna är Jerker Myrén, Niklas Friberg och Jonny Rehn.

Jakten började som så många gånger tidigare i veckan vid en björnskit tidigt på morgonen. Niklas Friberg släppte sin plotthund Trassel som spårade i cirka tre kilometer innan han kom ifatt björnen.

– Det blev gångstånd och ståndskall om vart annat. Och till slut gick den ut på en skogsbilväg där Jerker Myrén, Orsa, skjuter första skottet, sedan följer Jonny Rehn och en kille som heter Benny upp med ett par skott.

– Men björnen blir på plats och det är Jerker som står som skytt. Det var en stor hane på 215 kg, berättar Niklas Friberg för Jaktjournalen.

På väg hemåt åkte sedan en av jägarna en annan väg än de andra och fann en ny morgonfärsk björnskit på en annan väg, bara 5 km bort.

– Vi använde samma strategi, ut med passkyttar och nu tog jag östsibiriska laikan Silver och plotten Trassel. De tog spåret direkt och hittade björnen bara 500 meter bort.

Björnen började gå undan igångstånd och den löpstarke Friberg gensköt björnen och sköt ett skott som inte tog helt perfekt. Björnen vinklade då ut på skogsbilvägen där Jonny och Jerker avslutade jakten.

Även denna björn var fullvuxen, en hane på 190 kg.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser