Två miljoner katter ska dödas i Australien

Australiska myndigheter har presenterat en ny kontroversiell strategi för att rädda utrotningshotade arter. Under fem år ska man döda två miljoner vildkatter då de påstås hota djurlivet i landet.

– Vildkatten ska listas som skadedjur och jagas med olika metoder, säger Greg Hunt, landets miljöminister. Förslaget att döda två miljoner katter presenterades som en del i ett större program för att försöka rädda hotade arter. Den nya strategin, som ska genomföras under en femårsperiod, offentliggjordes på Melbourne zoo av bland annat landets miljöminister Greg Hunt.

Katterna ska fångas i fällor, skjutas och förgiftas, enligt regeringen. Det rapporterar The Independent. Alla stater och territorium i Australien har enats om att vildkatten ska listas som ett skadedjur.

Över 120 australiska arter riskerar att utrotas på grund av vildkatterna. Totalt satsar regeringen 6,6 miljoner dollar för att genomföra strategin, rapporterar.

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser