Två män misstänkta för jaktbrott

Kalix (JJ) Två män, 36 respektive 53 år, är misstänkta för jaktbrott sedan de vilselett en annan man att skjuta björn på mark där de saknade jakträtt.

Händelsen är från hösten år 2013 och en by i östra Norrbotten. Männen misstänks för att tillsammans eller var för sig ha lämnat felaktig information och därigenom vilselett jägaren att jaga och skjuta en björn.

Marken tillhörde dock en annan person och denne yrkar ersättning för den olovligt fällda björnen. Han yrkar på att männen solidariskt ska betala 2 840 kronor till honom, halva beloppet är fällavgift och halva beloppet avser avels och naturvärde.

Bevisningen utgörs bland annat av förhör med de misstänkta och med mannen som fällde björnen. Björnskytten var tidigare delgiven misstanke om brott men den misstanken   är avskriven.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser