Två män misstänkta för illegal fågeljakt

MALMÖ(JJ). Två män misstänks för illegal jakt på fåglar, de greps av polis i Malmö. Männen misstänks ha fångat fåglar med hjälp av pinnar eller limstickor med tjära på, dessa ska ha placerats vid en damm i södra Malmö.

De fåglar som fastnat tros sedan ha flyttats till burar. Den illegala jakten kan ha pågått under en period av cirka en månad.

När polisen kontrollerade området vid dammen så fann man bland annat många tunna stickor med lim. Där fanns också flera döda fåglar och på fyra stickor satt det fåglar som var i så dåligt skick att man tvingades avliva dem.
Det här rapporterar Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser