Två män gripna misstänkta för att ha skjutit älg i villaområde

Gällivare (JJ) Två män har gripits av polis misstänkta för grovt jaktbrott i samband med att en älg skjutits i ett villaområde i Malmberget, Gällivare.

Polisen bekräftar på sin hemsida att ärendet initierades av blodspår som gick till en fastighet i Malmberget. En husrannsakan har utförts av polis och vissa fynd har gjorts. Uppger vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Jouråklagare har beslutat att männen, som nu förhörts, ska friges. Brottet rubriceras som jaktbrott alternativt jakthäleri.

Enligt uppgift från en granne ska älgen ha skjutits mitt i ett villaområde.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser