Två män från Arjeplog åtalade för jaktbrott

ARJEPLOG(JJ). Två män från Arjeplog har åtalats för jaktbrott. En tredje man åtalas för medhjälp till jaktbrott.

De tre männen åtalas även för att de misstänks ha  medfört vapen på motorfordon i terräng.

Två av männen misstänks för att ha jagat älg, trots att de saknade jakträtt, i Laisaälvens älvdal i Arjeplogs kommun i september förra året. En älgko ska ha fällts under jakten.

Enligt åtalet ska den tredje mannen ha främjat gärningen genom att delta i jakten och utföra transporter med syfte att understödja männens älgjakt. Mannen är hemmahörande i södra Sverige.

Älgkroppen har beslagtagits och som bevisning finns vittnesförhör med två naturbevakare och en polisman som gjort iakttagelser av händelsen.
Det har även gjorts en brottsplatsundersökning av slaktplatsen.
Det här uppger Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser