Två jakthundar vargattackerade på nyårsafton

Kungsbacka (JJ) På nyårsafton attackerades två jakthundar av varg i Värmland. En finsk stövartik dog i ett angrepp i Östmark och en beagle skadades svårt i Östra Ämtervik.

Båda attackerna skedde i revir där det planeras licensjakt nu i början av januari. Stövaren dödades i Kläggenreviret i nordvästra Värmland och beaglen skadades i Gårdsjöreviret i västra Värmland.

– Det här visar ännu en gång att det behövs vargjakt – och att vi hade behövt komma igång med jakten för länge sedan. Licensjakten är synnerligen befogad, vi kan inte ha det på det här sättet i våra bygder. Våra intressen ska inte behöva lida på grund av en överstor vargstam. Föreningarna som ständigt överklagar vargjakt visar att de är verklighetsfrämmande och saknar empati för oss som lever med varg, säger Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland till Svensk Jakt.  

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser