Två inför rätten för jaktbrott

Västervik (JJ) Den ena mannen sköt dovhjorten när det inte var jaktsäsong, den andra slaktade djuret. Nu ställs de inför rätta misstänkta för jaktbrott. ”Det finns ett vittne till händelsen vilket är extremt ovanligt”, säger åklagaren.

Dovhjorten sköts under förbudstid och skytten är misstänkt för jaktbrott, Den andra mannen styckade köttet och är nu misstänkt för jakthäleri.

De båda männen är i 60-årsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun. Dovhjorten sköts i mitten på november förra året av den ena mannen trots att det var utanför jaktsäsong eftersom handjur är fredade under brunsten 21 oktober till 15 november.

Viltet styckades sedan av den andra mannen och han tog själv hand om köttet. Den sistnämnda mannen äger markerna som viltet sköts på. De båda männen förnekar brott.

Mannen som sköt djuret ska ställas inför rätta misstänkt för jaktbrott, den andra ställs inför rätta misstänkt för jakthäleri.

– Det är första gången någonsin som jag har ett vittne till själva skottögonblicket. I vanliga fall är den här typen av brott väldigt svåra att komma till rätta med, säger åklagare Martin Hansson som är specialiserad på att utreda just jaktbrott. Männen riskerar dryga böter som straff, skriver Västerviks Tidning.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser