Två ettor första SM-dagen

Luleå (JJ) Första provdagen i Har-SM:s elitklassprov är över. Endast två förstapris kunde delas ut.

Det har varit tuffa förhållanden för de tio deltagande stövarna i årets debutupplaga av Har-SM utanför Luleå.

Efter avslutad provdag nådde endast två hundar ett förstapris med full drevtid på hare.De bäst presterande stövarna i dag var Finskstövaren Bossmålas Frisko som fick 63 egenskapspoäng. På andra plats ligger Finskstövaren Norrgårdsbackens Pelle med 55 egenskapspoäng

Ytterligare två hundar klarade av att driva hem ett tredjepris. Resterande startande hundar nollade första provdagen.

Mycket tyder på att vittringen varit dålig med relativt torrt före på barmark med minusgrader hela dagen.

Imorgon klockan 08.00 startar andra och avgörande provdagen. Jaktjournalen fortsätter liverapporteringen och presenterar SM-vinnaren i samband med prisutdelningen i morgon kväll.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser