Två dömda för stöld av vapenskåp

Hudiksvall (JJ) Två män som gjorde inbrott och stal ett vapenskåp ur ett ödehus i Hudiksvalls kommun Den ene dömdes för stöld och vapenbrott, och den andre för stöld.

En av männen kände sedan tidigare till ett hus som stod tomt, och tog med sig en kamrat dit för att se om det fanns något av värde att stjäla. De tog bland annat med sig ett vapenskåp. En av männen lyckades senare öppna skåpet som visade sig innehålla ett gevär och ammunition.

Båda männen blev så småningom åtalade för stöld och vapenbrott, men kamraten som följde med har sagt att han inte visste att det fanns ett gevär i skåpet, och tingsrätten har godtagit förklaringen.

Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter, och för hans kamrat villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar, skriver Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser