Två björnar skjutna i Västerbotten

Dorotea (JJ) Under fredagen sköts två björnar i Västerbotten. Den första björnen, en hona, sköts av Peter Mårtensson, Högland, fem mil nordväst om Dorotea, vid sjutiden på morgonen.

Björnen som vägde cirka 70 kilo sköts i Kronoparken Saxomån, nära gränsen till Jämtland. Björnen var Peter Mårtenssons första björn.

Den andra björnen, en liten hona sköts i Lakasjö, Åsele, nära gränsen till Västernorrland, vid åttatiden på morgonen.

Kvar på tilldelningen i Västerbotten finns  21 björnar av dessa får högst 13 fällas nedanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser