Två björnar för Johan och Robert!

Robert Edelbro, Harads med  plotthundarna Train och Stripe tillsammans med björnhanen som vägde 115 kilo. Harads (JJ) Johan Öhman, Örsundsbro, är på björnjakt på sina gamla hemmamarkerna kring Harads i Norrbotten. Johan jagade på fredag tillsammans med renskötaren och kompisen Robert Edelbro när de fick kontakt med en hanbjörn som Robert kunde skjuta.

Robert Edelbro uypptäckte björnspåren på en grusväg när han tittade till en grupp renar vid Fjjällryggen. Johan och Robert släppte sina plotthundar Stripe och Train och efter ett 40 minuters krångligt spårarbete bland en stor grupp renar tog hundarna upp och började driva. 

Björnen buktade tämligen snävt inom en mindre område och föll till sist för en kula från Roberts studsare. Björnen var en hane som vägde 115 kilo.

På lördagen fick grabbarna bud från ett jaktlag i Snesudden där en gråhund skällt en björn men avbrutit jakten. Robet släppte sin plotthund Train och Johan valde att släppa Buzz, en plott som han äger tillsammans med Jimmy Mårtensson.

Hundarna tog upp björnen som började bukta i ett berg innan det blev ståndskall i en tät contortaplantering. Johan smög sig in på ståndet och kunde på väldigt nära håll skjuta björnen.

– Ett suveränt hundarbete gav mig chansen att skjuta en mindre björn , rapporterar  Johan till Jaktjournalen.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser