Två björnar dödade djurskötaren i Orsa

Orsa (JJ) Det var två björnar som dödade en ung djurskötare i Orsa Rovdjurspark.

Åklagare Gunnar Johansson bekräftar för Radio Dalarna att det var två björnar inblandade i dödsattacken för två veckor sedan.

Radions reporter frågar varför bara en björn sköts.

– Det kan jag för närvarande inte kommentera. Det är bedömningar som djurparkspersonalen har gjort i samråd med räddningstjänsten. Jag kan inte kommentera det ytterligare. En björn sköts, svarar kammaråklagaren Gunnar Jonasson.

Den unge djurskötaren hade en besökande familj med sig och skulle utföra arbeten inne i björnhägnet. Björnarna grävde sig in och gick till attack. Familjen klarade sig oskadd men djurskötaren dog på platsen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser