Två åtalade för olovlig jakt

Stockholm (JJ) Två män i tjugoårsåldern från Stockholm, som i maj förra året sköt en kronhjort från en bil vid länsväg 219 vid Tystberga åtalas vid Nyköpings tingsrätt.

Enligt åtalet var inte jakt tillåten vid den tidpunkt när de sköt den vuxna hjorten. De har även använt ett otillåtet motordrivet fortskaffningsmedel och använt ett icke föreskrivet jaktvapen, det skriver sörmlands nyheter.

Brottet anses av åklagaren vara grovt och om de döms kan de få fängelse på lägst 6 månader och högst 4 år.

Männen som både är i tjugoårsåldern är hemmahörande i Stockholms län. Den ena har i förhör enligt stämningsansökan erkänt brott.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser