Två älgar skjutna på JJ:s vinnarjakt!

Klas Staffas med de två älgar han sköt första dagen av Jaktjournalens vinnarjaktLidsjöberg (JJ) Jaktjournalens vinnarjakt för prenumeranter startade idag söndag i ett gråmulet och kallt senhöstväder. Trots det mulna vädret var jaktdeltagarnas humör på topp. Förmiddagen började med ett par älgkontakter och eftermiddagen slutade med två skjutna älgar.

Morgonpasset inleddes med att ”ständige” kocken Klas Staffas jämthane Rufus tog upp, först en och sedan ytterligare en älg, som båda valde att smita ur marken på pass där ingen skytt fanns på plats.

Efter ett par timmar på pass var det dags för vinnarna att smaka på dagens skogslunch som Klas tillagade på Murikka. Eftermiddagen fortsatte med att Jaktjournalens Norrlandsredaktör gick med sin gamla jämthund Ajax på Svaningsedet. Efter bara en timme fick Jonny Littorin hastigt besök av en björnhona med två årsungar i passet.– De kom väldigt snabbt och försvann lika fort, berättar Jonny om upplevelsen med björnhonan och de små ungarna.

Efter ytterligare en dryg timme hördes de första skallen från Ajax och Klas Staffas stod närmast när  Ajax kom i gångstånd med en ko och kalv. Klas uppfattade först att chansen skulle gå honom ur händerna, men då valde älgkon att försöka passera över en liten skogstjärn med is.

Kon fick slå sönder isen med klövarna och det tog tillräckligt med tid för att Klas skulle hinna få sin skottchans.  

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser