Tummen ned för ny paragraf 28

Stockholm (JJ) Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist förslag till ny lag som ska göra det möjligt att döda rovdjur som tagit sig in på inhägnat området får tumme ned av jägare och samer.

Okänsligt anser jägarna och för samerna betyder förslaget ingen förändring eftersom de flesta av renarna befinner sig utanför inhägnat område. Förslaget innebär ingen förändring för jägarna som även i framtiden måste finna sig i att rovdjur endast får dödas i omedelbar anslutning till att det redan har angripit jakthunden och att jägaren först måste försöka skrämma rovdjuret innan man får ingripa för att rädda livet på sin jaktkamrat.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser