Tror jakt kan leda till inflyttning

Ronneby (JJ) Max Villman, Kallinge, vill att de lokala politikerna i Ronneby kommun ska skapa nya arrenderegler för kommunens mark för att attrahera nya kommuninvånare.

Enligt Max Villman som är en inbiten jägare och relativt nyinflyttad på orten, är det svårt att utöva jaktintresset i kommunen. För att få jaga krävs kontakter för att komma in i ett jaktlag, rapporterar Sydöstran.

Problemet är att hitta en mark att jaga på. Max Villman skrev därför ett medborgarförslag till kommunen där han föreslår att invånanare i kommunen skulle kunna få arrendera jakten på kommunens marker. På detta sätt skulle kommunen också kunna få nya invånare.

Max Villman tror också att höjt arrendepris skulle ge mer pengar till kommunens kassa. Men detta kritiseras av den lokala jaktvårdskretsen som menar att hektarpriset i dag på 60 kronor är bra eftersom det inte leder till hög omsättning av jägarna på marken, något som är viktigt för förvaltningen som kräver långsiktigt arbete.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser