Troligen rovdjur som skrämde ungdjur i Gassarvet

DALARNA(JJ). Det är troligen rovdjur som skärmt ungdjur i byn Gassarvet i närheten av Bergsgården, norr om Falun. På torsdag morgon förra veckan var 11 ungdjur borta, nio har nu återfunnits men två saknas fortfarande. - Ja de har med största sannolikhet fallit offer för något rovdjur och då troligtvis av björn, säger Nils-Gunnar Nilsson till Dala-Demokraten.

Det är Nils-Gunnar och Bo Nilsson som har djuren. Efter tips fick de höra om var ungdjur setts och till slut lyckades de få tag på nio av djuren.
Två björnar har observerats en bit från platsen när djuren försvann. Elstängslet har blivit nertrampat på en sträcka och Nils-Gunnar tror att något kommit in i hagen och skrämt djuren.

Nils-Gunnar framhåller att de inte tycker att rovdjuren hör hemma bland bebyggelse och tamboskap. Därför ska man ansöka om skyddsjakt på två björnar.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser